Davis Cup teniska reprezentacija BiH ponovo u Zenici

Potpisivanjem Memoranduma o saradnji Teniskog saveza BiH, Uprave grada Zenice i Sportske dvorane Arena, danas je  ozvaničeno domaćinstvo Arene Husejin Smajlović i grada Zenice za Davis Cup susret teniskih reprezentacija BiH i Češke Republike, koji je na rasporedu 14. i 15. 09. 2019. godine.

Potpisnici memoranduma su direktor teniskog saveza BiH Senad Hadžimešić, direktor Javnog preduzeća za upravljanje i održavanje sportskih objekata Nedim Talić, i Kenan Uzunović, stručni saradnik za sport Uprave grada Zenice. Zahvaljujući odličnim uslovima za organizaciju velikih sportskih manifestacija koje posjeduje grad Zenica i visokim ocjenama dosadašnjih gostovanja Davis cup reprezentacije BiH protiv Tunisa, Poljske i Holandije, Teniski savez naše države odlučio se ponovo za Zenicu. Kako je istakao Senad Hadžimešić, reprezentacija Češke Republike će doći u najjačem sastavu, i biće to sigurno najkvalitetnija teniska manifestacija u BiH u ovoj godini.

„Ovo će biti četvrti put da Arena i Grad Zenica budu domaćini Davis Cup teniskoj reprezentaciji BiH. Dolazi nam Češka Republika. O ovoj reprezentaciji ne treba trošiti riječi. Radi se o veoma kvalitetnoj selekciji koja u svojim redovima ima neka od svjetski poznatih imena iz svijeta tenisa. Htio bih da se zahvalim gradu Zenica, i Javnom preduzeću za upravljanje i održavanje sportskih terena koji su prepoznali značaj ovog meča, i koji će biti domaćini našoj najboljoj teniskoj reprezentaciji”, istakao je Senad Hadžimešić u svom izlaganju, direktor Tenis saveza BiH.

„Javno preduzeće za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica, svoje će resurse staviti na raspolaganje teniskom savezu. Potrudićemo se da tehnički uslovi budu na visokom nivou i da sve protekne u najboljem redu”, naglasio je Nedim Talić, direktor Arene.

U ime grada Memorandum o saradnji potpisao je Kenan Uzunović, koji je naglasio značaj ove sportske manifestacije.

„Davis Cup teniska reprezentacija BiH nakon dvije godine ponovo dolazi u Zenicu. Zenica ima svu potrebnu infrastrukturu za organizaciju najvećih sportskih manifestacija. Ovo je samo još jedna potvrda toga. Radujemo se susretu sa našim i češkim teniserima“.
(Mirsad Pripoljac)