Alem Husejnović objavio svoju prvu pjesmu “Oproštaj”

Sa sigurnošću možemo reći da u našem gradu ne manjka talenata u različitim oblastima, tako smo obavili ugodan razgovor sa mladom muzičkom zvijezdom u usponu, Zeničaninom Alemom Husejnovićem, koji je objavio svoju prvu pjesmu pod nazivom „Oproštaj“.

“Ljubav prema muzici se rodila još davne 2001. godine kada sam upisao muzičku školu i svirao klarinet. Išao sam pet godina i sticajem okolnost,  pošto sam u to vrijeme trenirao  karate i fudbal,  odustao sam od muzičke škole. Nakon završetka škole počeo sam da radim i počeo sam onako da pjevam, za društvo, i malo po malo kažu mi dobro ti ide, probaj, pa tu i tamo na nekoj svadbi se zapjeva i tako je krenulo“, kaže na početku razgovora Alem Husejnović.

Alem ističe kako je veliku pomoć imao od kolege, već poznatog muzičara koji mu je prvi i predložio da snimi pjesmu „Oproštaj“.

„Na prvu kad  sam je poslušao činila se dobra, na drugu odlična, na treće slušanje zapamtio sam je više od pola i kažem Mirzi da je dobra. Mirzi Šutu dugujem veliku zahvalnost jer je od početka bio uz mene i davao mi podršku. Tako je pjesma pronašla mene i otišli smo u Austriju i snimili je.“

Dodaje još i da na podršku naših sugrađana i nije baš naišao, uglavnom su pozitivni komentari iz drugih gradova.

„Da, radim puno, već tri godine aktivno utorak, srijeda, četvrtak, poneki petak i subote konstantno, to je opet zahvaljujući mom klavijaturisti Amiru Meliću koji dogovara tezge i koji vodi menadžerske poslove”, ističe naš sagovornik.
Kaže kako je ovo tek početak i dodaje.

„U budućnosti naravno na jednoj pjesmi neću stati, idemo dalje, radit ćemo spot za pjesmu nekad u jesen. Za spot imam već sve spremno. Još moram naglasiti da moj direktor kod kojeg radim već duže vremena, koji je od početka bio podrška u svemu, obećao je finansirati spot“, dodaje na kraju, mladi pjevač, Alem Husejnović.

Mi mu želimo puno sreće u daljem radu i još mnogo hitova. (Mehida Spahić)