“Merhamet” dobio “Platinastu medalju” turskog Crvenog polumjeseca

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“ dobilo je „Platinastu medalju“ od „Crvenog polumjeseca“ Republike Turske. Ovo vrijedno priznanje „Merhametu“ je uručeno na svečanosti u Istanbulu, povodom 150. godišnjice osnivanja „Crvenog polumjeseca“.

Plaketu je primio predsjednik HO „Merhamet“ MDD Kenan Vrbanjac, a uručili su je generalni direktor „Crvenog polumjeseca“ dr. Kerem Kinik i, u ime Vlade Republike Turske, ministar zdravlja dr. Fahrettin Kodža.

“Velika nam je čast što smo dobili „Platinastu plaketu“ od ugledne organizacije međuarodnog rejtinga kao što je „Crveni polumjesec“. Utoliko više što je „Merhamet“ jedna od rijetkih humanitarnih organizacija van granica Republike Turske koja je dobila ovo priznanje. Zahvalni smo „Crvenom polumjesecu“ što je na ovaj način vrednovao rad „Merhameta“ i njegovu misiju u Bosni i Hercegovini i širom svijeta”, izjavio je predsjednik „Merhameta“ Kenan Vrbanjac.

Podsjetimo, „Merhamet“ je 2013. godina dobio nagradu „Halil Ibrahim“ na svečanosti u turskom gradu Šanliurfa kao najbolja strana organizacija. Godinu ranije, ta je nagrada dodijeljena INICEF-u.