Tragičan kraj potrage za Zeničaninom M.D. koji je u nedjelju skočio sa pješačkog mosta

Ilustracija

Mnogo puta do sada stanovnike ZDK zadesile su, itekako, tragične sudbine.

Pojedini životi gasili su se nesretnim slučajem, drugi svjesnim odnosno namjernim, ali je rezultat u konačnici bio isti. Tragičan. I dok su neke porodice oplakivale smrti svojih najmilijih, drugi su se i dalje borili, tragali i nadali se da su njihovi bližnji i dalje među živima. Takva situacija bila je i s porodicom Zeničanina M.D. čije je tijelo pronađeno sinoć.

Dana 20.06. 2019. godine u 18:45 h obaviještena je dežurna služba PU Centar u Zenici, da je u mjestu Ponijerak, u koritu rijeke Bosne od strane mještanina pronađeno i izvučeno na obalu beživotno muško tijelo. Odmah nakon ove dojave, na lice mjesta su upućeni dežurni policijski službenici, koji su obezbjedili lice mjesta do dolaska uviđajne ekipe, koja je na mjestu pronalska izvržila uviđaj. Nakon uviđajnih radnji, beživotno tijelo je po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca prevezeno u prosekturu KBZ, radi vršenja identifikacije, te je tom prilikom potvrđeno da se radi o licu M.D., rođenom 1971.godine u Zenici, koje je 16.06.2019.godine sa Pješačkog mosta u naselju Blatuša skočilo u rijeku Bosnu, i za kojim su policijski timovi proteklih dana intenzivno tragali“, ističe za Zenicainfo.ba Aldina Alić, glasnogovornica MUP-a ZDK.

Nažalost, spomenuti sugrađanin nije jedina osoba koja se vodila kao nestala. Međutim, u ovakvim nesretnim slučajevima, a, najsvježiji je onaj nestanka šestogodišnjaka u Begovom Hanu, kako tvrdi glasnogovornica MUP-a ZDK, odmah se angažuju policijski timovi radi vršenja detaljnih pretraga. Također se maksimalno angažuju sve raspoložive snage, kao i timovi Specijalne jedinice, a koji nadljudskim naporima pokušavaju svoj posao privesti kraju.(Lamija Pojskić)