Nastavljen projekat utopljavanja stambenih objekata i zamjene azbestnih pokrova

Kao što je i najavljeno iz Uprave Grada Zenica nastavljen je projekat utopljavanja stambenih objekata, te zamjene azbestnih pokrova.

Za ovu budžetsku godinu Grad Zenica izdvojio je 284 000 KM. Prema riječima Sabire Helvida, pomoćnice gradonačelnika za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove Javni poziv, objavljen u aprilu mjesecu, je okončan a dostavljene su 34 aplikacije od kojih 27 ispunjava uslove javnog poziva. Prema odluci  komisije odobreno je pet projekata, stambenih jedinica za utopljavanje, i devet projekata za zamjenu krovnog pokrova od azbestnih ploča, što je novina ove godine. Od ukupnih sredstava, 193 000 KM je namijenjeno za utopljavanje, a 92 000KM za zamjenu pokrova azbestnih ploča.

“Odluka je objavljena na oficijelnoj stranici Grada Zenica ali pravosnažna će biti nakon žalbenog roka”, napominje Sabira Helvida, pomoćnica gradonačelnika za ekologiju, komunalne i inspekcijske poslove. Nakon svih ispoštovanih propisa uslijediće čin potpisivanja ugovora a potom i početak radova na stambenim objektima. Važno je i to da se dešava da  predstavnici stambenih jedinica ponekad odustaju i nakon potpisanog ugovora uvidjevši, u dogovoru sa stanarima, da ne mogu prikupiti sredstva koja su određena. U tom slučaju prvi sljedeći aplikant, koji popunjava uslove, biće novi potpisnik ugovora, objasnila je Helvida. (Zijada Ramić)