Radovi na pristupnoj cesti Škole za osobe sa poteškoćama u razvoju Zenica

Radovi na uređenju i asfaltiranju pristupne ceste ispred Škole za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju u Zenici, počeli su danas.

Gradska uprava Grada Zenica odobrila je sredstva u iznosu od 5.000 KM sa PDV-om za rekonstrukciju pristupne ceste, koja je, kako navodi direktor ove škole Tarik Salčinović, dugo godina bila probelm učenicima i školskom osoblju.

„Naša škola je postala veliko gradilište, radimo rekonstrukciju pristupne ceste u našoj školi, koja dugo bila problem za naše učenike i nastavnike. Uspjeli smo uz pomoć Gradske uprave i Službe za komunalne djelatnosti da realizujemo ovaj projekat, i vjerujem da ćemo na ovaj način olakšati rad i dolazak učenika u našu školu“, poručuje Tarik Salčinović, direktor Škole za odgoj, obrazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho – fizičkom razvoju u Zenici.

Tarik Salčinović, direktor škole

Salčinović dodaje da je ovo veliki dan prvenstveno za učenike, ali i roditelje, nastavnike i kompletno školsko osoblje. Izvođač radova je „Komgrad – Ze“, a dužina afsaltne baze je oko 50 metara. Škola za odgoj, obazovanje i rehabilitaciju osoba sa poteškoćama u psiho-fizičkom razvoju napokon je dobila dvorište kakvo i zaslužuje. (Maid Dizdarević)