PREPORUČUJEMO: RTV Zenica pokreće regionalni dnevnik za gledaoce iz ZDK I SBK

RTV ZENICA pokrenula je aktivnosti na realizaciji novog medijskog projekta pod nazivom „Večernji glasnik“, regionalnu informativnu emisiju koju ćemo pripremati prikupljajući informacije sa područja dva kantona, Zeničko-dobojskog i Srednjobosanskog.

Novinari i saradnici RTV ZENICA pratit će događaje i teme iz 22 općine i dva grada, u skladu sa profesionalnim novinarskim standardima. Javljanja uživo, aktuelne teme iz politike, privrede, kulture, sporta, poljoprivrede, zdravstva, obrazovanja, razgovori sa eminentnim predstavnicima lokalnih zajednica, životne teme koje nisu bile interesantne za „velike medije“ će se emitovati svakog dana u 21:00 sat iz studija „A“ Radio-televizije Zenica, u trajanju od 30 minuta.

U sklopu pripremnih aktivnosti realizacije ovog projekta, direktor JP RTV Zenica Nandino Škrbić sa saradnicima održao je danas sastanak sa načelnikom Općine Breza Munibom Zaimovićem, i Općine Kakanj, Aldinom Šljivom.

Načelnik Općine Breza Munib Zaimović i direktor RTVZE Nandino Škrbić

Tokom razgovora domaćini su pozdravili i podržali ideju RTV Zenica, ističući značaj i potrebu realizacije ovakvog medijskog projekta, koji bi građanima i njihovih općina osigurao brz, provjeren, objektivan i aktuelan izvor informacija. Obzirom da lokalne zajednice sa prostora centralne Bosne i Hercegovine nisu dovoljno i adekvatno zastupljene niti u jednom informativnom programu javnih i privatnih emitera sa područja Bosne i Hercegovine, a posebno zbog činjenice da su Zeničko-dobojski i Srednjobosanski kanton jedini kantoni u Federaciji BiH koji nemaju medije kantonalnog nivoa, značaj „Večernjeg glasnika“ je još i veći.

Direktor Škrbić i načelnik Općine Kakanj Aldin Šljivo

Fokus ove emisije bio bi informisanje i promocija afirmativnih događaja i priča iz jedinica lokalne samouprave, kao i aktivnostima općinskih i gradskih uprava. U tom pogledu, RTV ZENICA će nastojati da sve općine/gradovi podjednako budu zastupljeni u ovoj informativnoj emisiji. Više detalja o projektu i početku emitovanja donosimo uskoro.