Počelo propuštanje vozila zaobilaznicom kroz Nemilu, kolone u Vranduku

Počelo je propuštanje putničkih vozila regionalnim putem R-445 Zenica-Tetovo-Nemila.

Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila kroz tunel Vranduk i dalje se saobraća naizmjenično, jednom trakom. Pojačan je promet vozila na ovoj dionici i duge su kolone u oba smjera.

Na magistralnom putu M-5 u Jajcu, na mostu preko rijeke Plive, zbog sanacionih radova obustavljen je saobraćaj. Za vozila do 7 tona alternativni pravac je Jezero-Jajce, a za vozila preko 7 tona Crna Rijeka-Mrkonjić Grad.

Zbog izvođenja sanacionih radova, obustavljen je saobraćaj na regionalnom putu R-425a Tromeđa-Zvirovići (za sva vozila, osim za vozila gradilišta i lokalnog stanovništva).

Zbog istražnih radova, danas do 17 sati na regionalnom putu R-413 Turbe-Banja Luka (u mjestu Stokanići) saobraća se jednom trakom.

Od ostalih puteva sa aktuelnim radovima izdvajamo magistralne puteve: Srebrenik-Orašje, Olovo-Kladanj-Vlasenica, Semizovac-Vogošća, Tarčin-Konjic, Ustiprača-Goražde-Ustikolina, kao i magistralni put M-5 u Ključu i M-17 u Mostaru.

Zbog kvara na sistemu u Hrvatskoj, od 17:30 sati obustavljen je saobraćaj na GP Gabela Polje.Na ostalim graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta.

Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja.