Maid Redžić potvrdio saradnju sa bivšim trenerom Blanke Vlašić

Maid Redžić, član Atletskog kluba Zenica, prošle sedmice pobjedio je na Međunarodnom atletskom mitingu Zenica 2019. u skoku u vis sa preskočenih 2.20 metara.

Sa ovim rezultatom je ispunio normu za Evropsko prvenstvo u atletici za mlađe seniore U-23 koje će se održati u Švedskoj od 11. do 14. jula. Nakon nastupa u Zenici uslijedio je raskid saradnje sa dosadašnjim trenerom i selektorom bh. reprezentacije Elvirom Krehmićem.

„Odluku da ću, iz privatnih razloga, prekinuti saradnju s Elvirom Krehmićem donio sam sedam dana prije mitinga u Zenici“, izjavio je Redžić.

Raskid saradnje sa mladim i perspektivnim atletičarom Elvir Krehmić nije htio komentarisati.

Kako nam je u telefonskom razgovoru Redžić potvrdio, novi trener zeničkog atletičara biće hrvatski trener Bojan Marinović .

Već u subotu 22. juna u Sarajevu će odraditi prvi trening sa novim trenerom. Nakon toga do odlaska na Evropsko prvenstvo u Švedskoj, Maid će putovati na relaciji Zenica-Split gdje će odraditi završne pripreme za odlazak na Evropsko prvenstvo.

 

„Drago mi je što ću imati priliku raditi s trenerom Blanke Vlašić. Cilj mi je plasirati se u finale evropskog prvenstva za mlađe seniore. U finalu ću dati sve od sebe da postignem što bolji rezultat“, najavio je Redžić.(M.P.)