Rezultati završnice prvenstva košarkaške Lige mladih KS Zenica

U organizaciji Košarkaškog saveza Zenica, u Areni Husejin Smajlović održana je završnica prvenstva Lige mladih za tekuću sezonu.

Za titutlu najboljih borili su dječaci i djevojčice u kategorijama pionira, pionirki, kadetkinja i juniora.
Najbolja ekipa u kategoriji pionirki je Kengur čije su košarkašice u finalu savladale Jumper sa 68:40. Prethodno je ekipa Kengura u polufinalu savladala Tešanj sa 63:31, dok je Jumper bio bolji od Gradine sa 48:29. U utakmici za treće mjesto Gradina je savladala Tešanj sa 45:21.
Kod pionira najbolja ekipa je Abeceda. Oni su u veoma zanimljivom finalnom meču savladali ekipu Vukovi iz Zenice sa 68:53. U polufinalu Abeceda je savladala Kakanj sa 47:37, dok su Vukovi bili bolji od Kengura sa 57:53. Treće mjesto u ovoj kategoriji zauzeli su košarkaši Kengura koji su bili bolji od Kaknja sa 64:37.

Kod kadetkinja odigrana je samo finalna utakmica u kojoj su više nego ubjedljivo košarkašice Kengura porazile ekipu Tešnja sa 90:40.
U najatraktivnijoj kategoriji, kod juniora titulu najbolje ekipe ponijeli su košarkaši Čelika koji su u finalu savladali Vukove sa 82:68. Čelik je u polufinalu bio bolji od Tešnja sa 93:59, a Vukovi su porazili Kengur sa 71:64. U utakmici za treće mjesto Kengur je savladao Tešanj sa 67:58.
I ovaj završni turnir obilježila je dobra organizacija Košarkaškog saveza Zenica.
Sljedećeg petka, 21. juna održat će se završni turnir i u ostalim kategorijama.(Nedžad Glibo)