Zenički biciklista Vedad Karić na korak do titule prvaka BiH

Zenički biciklista Vedad Karić, član Biciklističkog kluba „Rotacija“ nastavio je sa serijom odličnih rezultata u ovogodišnjoj sezoni.

Na biciklističkoj utrci XCO UCI C2 formata, održanoj 9. juna u nacionalnom parku Kozara, zeničani su  nastupili  u dvije kategorije, ELITE I MASTER “A”. Utrka je bodovana sa UCI bodovima kao i za Premjier ligu BiH. Vedad Karić je pokazao još jednom da je najbolji biciklista u državi slavivši ubjedljivo ispred konkurenata iz Bosne i Hercegovine. Sa ovom pobjedom je  došao korak bliže tituli osvajača Premier lige BiH u najjačoj kategoriji. Drugi vozač kluba Eldin Šarić je bio trećeplasirani u utrci Mastera, te sa novih 60 bodova povećao svoj bodovni saldo u Premier ligi BiH.

“Jako lijep dan nas je pratio na utrci i evo sa ovom pobjedom sam potvrdio svoju dobru formu pred utrke državnih prvenstava koje su na rasporedu već od vikenda. Rezultat je sigurno mogao biti bolji u ukupnom plasmanu da nisam imao defekt u petom krugu, gdje sam morao trčati tri kilometra sa biciklom pored sebe da bi došao do predviđenog mjesta za zamjenu točka, pa je to i razlog zbog kojeg moram biti zadovoljan sa postignutim rezultatom”, izjavio je nakon trke Vedad Karić.(Mirsad Pripoljac)