Mještani Gornjih Crkvica u problemima zbog loše putne infrastrukture

Nezadovoljni infrastrakturom i putnom komunikacijom, mještani MZ Gornje Crkvice više od godinu dana apeluju na nadležne institucije da im se pomogne u saniranju puta.

Sam put od gradskog groblja do škole prilično je devastiran.

Put je apsolutno neuslovan za vožnju. Jedan dio puta čini makadam, drugi dio asfalt. Put je prepun rupa koje svakodnevno nanose štetu brojnim automobilima. Obraćali smo se nadležnima u nadi da će spomenuti put sanirati, no do realizacije ne dolazi“, poručuje za Zenicainfo.ba Šaban Durmiš, predsjednik MZ Gornje Crkvice.

Šaban Durmiš, predsjednik MZ Gornje Crkvice

Više od deset zahtjeva upućeno je nadležnim insitucijama, no bezuspješno, tvrdi Durmiš. Istovremeno, mještani su nezadovoljni i situacijom u naselju Šljivik, gdje, prema njihovim riječima, u putnu infrastrukturu nije ulagano više od 30 godina. Upravo problem Šljivika smatraju prioritetnim.

Na koncu, situacija nije ništa bolja ni u naselju Peševići.

Smetovski put je u, blago rečeno, katastrofalnom stanju. Ništa se ne radi kako treba. Inicijative postoje, ali one rijetko kada urode plodom. Ipak, treba istaći da je za devastiran put kriva priroda, odnosno određene vremenske nepogode, a ne, kako to često biva slučaj, ljudski faktor“, ističe mještanin Sadik Dautović.

Sadik Dautović

Sanacija puta ključna je za sve građane Zenice koji svakodnevno uživaju u turističkim potencijalima izletišta Smetovi, stoga mještani još jednom apeluju na sve nadležne organe da ozbiljno pristupe ovom problemu, kako bi se dobri turistički rezultati Smetova i dalje održali. (Lamija Pojskić)