Mašinski fakultet UNZE organizuje 11. naučno-stručni skup “QUALITY 2019.”

Mašinski fakultet Univerziteta u Zenici po jedanaesti put organizuje Naučno-stručni skup sa međunarodnim učešćem  “QUALITY 2019”, koji će se održati u periodu od 14. do 16. juna 2019. godine u Neumu u hotelu “SUNCE”.

Na ovom skupu očekuje se okupljanje oko 100 učesnika iz firmi, naučnih i istraživačkih institucija iz cijele BiH, kao  i 9 zemalja Evrope (Hrvatske, Srbije, Kosova, Makedonije, Crne Gore, Turske, Rumunije i Slovačke).

Suorganizatori skupa su Katedra za upravljanje kvalitetom i metrologiju Univerziteta u Erlangenu, Asocijacija za kvalitet u Bosni i Hercegovini i Institut za privredni inženjering iz Zenice.

Za ovogodišnji Skup prijavljeno je više od 100 radova, od čega je 86 prihvaćenih radova štampanih u Zborniku radova koji ima oko 550 stranica. Broj radova na ovogdišnjem skupu je oko 10% veći nego na prethodnom koji je održan 2017. godine. Važno je istaći da su radovi napisani od strane 234 autora i koautora što ukazuje na timski rad prilikom pisanja. Autori i koautori su većinom sa fakulteta i naučno-istraživačkih ustanova (njih 55%), dok su ostali autori direktno vezani za privredu.

Podsjećamo da je prvi skup QUALITY 99 održana prije tačno 20 godina na Mašinskom fakultetu u Zenici.