PREPORUČUJEMO: Ne propustite Specijalni bajramski program RTV Zenica

Muslimani širom svijeta sutra dočekuju najveći praznik, ramazanski Bajram. Tim povodom Radio – televizija Zenica se i ove godine potrudila da obezbijedi svim našim gledaocima specijalni bajramski program.

Radio – televizija Zenica i ove godine s ponosom najavljuje specijalni bajramski program. Već od 5 sati ujutro, uživo prenosimo Bajram-namaz i centralnu bajramsku svečanost iz Sultan Ahmedove, Čaršijske džamije uz komentar Nedžada Glibe i Muharema Adilovića.

Od 6 sati i 30 minuta uživajte uz odabrani muzički program, a od 8:00 sati, uživo iz našeg terenskog i specijalnog studija u haremu Sultan-Ahmedove džamije donosimo bajramske muhabete sa eminentnim gostima iz javnog, vjerskog, kulturnog, sportskog i privrednog života. Kroz specijalni program vas vode Zijada Ramić i Maid Dizdarević, a ne propustite u okviru bajramskog programa ispratiti bajramske hedije koje nam iz domova naših sugrađana donosi prepoznatljivi dvojac Sanel i Rizo, kojima će se pridružiti i kolegica Azra Dizdar. Također ne propustite i kratkometražne dokumentarne filmove o Sultan Ahmedovoj džamiji i Hadži-Mazića kući, i reportaže o Medresama u Sarajevu i Zenici.

Družimo se sve do 13 sati uz dobro raspoloženje, priče, goste, hedije, a kompletan prijenos specijalnog bajramskog programa, možete pratiti i putem facebook stranice ZenicaInfo.

Kolektiv Radio – televizije Zenica svim pripadnicima islamske vjeroispovijesti želi ugodne blagdanske dane uz tradicionalni pozdrav Bajram Šerif  Mubarek Olsun.