Javni poziv za finansiranje projekata iz oblasti zaštite potrošača

Federalno ministarstvo trgovine danas je raspisalo javni poziv za finansiranje i sufinansiranje projektnih aktivnosti udruženja iz oblasti zaštite potrošača.

Projekti će, kako je rekao federalni ministar trgovine Zlatan Vujanović, biti finansirani iz sredstava ovogodišnjeg budžeta Federacije BiH, navodeći da će iznos sredstava za odobrene projekte biti do 10.000 KM.

Učešće u ovom javnom pozivu je otvoreno za nevladine organizacije i udruženja u oblasti zaštite potrošača registrirana na području Federacije BiH u skladu s važećim zakonskim propisima.

Davanjem podrške udruženjima Federalno ministarstvo trgovine nastoji ojačati kapacitete udruženja u cilju podizanja javne svijesti o pravima potrošača kao i povećanja nivoa zaštite interesa potrošača putem organizovanog savjetovanja u konkretnim potrošačkim problemima.

Detaljnije informacije o uslovima za apliciranje i kriterijima za finansiranje projekata mogu se pronaći u okviru Javnog poziva na službenoj stranici Federalnog ministarstva trgovine www.fmt.gov.ba.