Arslan Cihat potvrdio: Vraćam se u Tursku!

Utakmicom 33. kola u kojoj je Čelik igrao neriješeno 1:1 sa ekipom Širokog Brijega spuštena je zavjesa na ovogodišnju premijerligašku sezonu u Zenici. Crveno crni oprostili su se od svojih navijača iako su na tribinama bili u nešto manjem broju za razliku od predhodnih utakmica.

Učinak tima sa Bilinog polja je sedmo mjesto na tabeli sa osvojenih 43 boda, od čega 11 pobjeda,10 neriješenih rezultata i 12 poraza. U posljednjem kolu Čelik su na tabeli prestigli Radnik i Mladost.

Ako se uzmu u obzir sva dešavanja posljednjih sezona ljubitelji nogometa u Zenici mogu biti zadovoljni plasmanom.

Jedina nepoznanica je odluka Drugostepene komisije za licenciranje NS BiH, čiji nastavak slijedi u ponedjeljak 27. maja i kada će biti poznate konačne odluke za licence za narednu sezonu.

Velike zasluge za dobar učinak Čelika osim igrača, pripadaju sigurno je i turskom treneru Arslanu Cihatu, koji je ekipu preuzeo od svog sunarodnjaka Adnana Orneka.

Na kraju press konferencije nakon utakmice protiv Širokog Brijega, Cihat se zahvalio svima u klubu i najavio da se vraća u Tursku.

Ponosan sam što sam bio trener Čelika i što sam bio u ovom gradu, zahvaljujem se svima od gradonačelnika do ljudi u klubu, igrača svih koji su bili sa mnom, njima pripadaju velika zasluge i lijepe trenutke iz Zenice nosim sa sobom u Tursku. Imam planove za naredni period i vraćam se kući, sada ne mogu nastaviti raditi više ovdje. Ovdje sam stekao mnogo prijatelja i nadam se da ćemo se opet nekada vidjeti, izjavio je na kraju press konferencije turski trener Arslan Cihat.

Ko će u narednoj sezoni voditi Čelik sa klupe pitanje je na koje odgovor željno iščekuju svi navijači zeničkog premijerligaša. (Mirsad Pripoljac)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime