Predpionirska selekcija “Kengura” predstavnik BiH na regionalnoj završnici u Sloveniji

Predpionirska selekcija košarkaškog kluba Kengur otputovala je jutros u Sloveniju gdje će u Sežani od 23. do 25. maja učestvovati na međunarodnom turniru Basket 4 Kids.

Selekcija dječaka rođenih 2006. i mlađi, predstavljaće našu zemlju kao državni prvaci. Radi se o veoma jakom turniru na kojem će nastupiti osam najboiljih timova iz Hrvatske, Srbije, Crne Gore, Sjeverne Makedonije, BIH i Slovenije. Košarkaški klub Kengur će biti jedini predstavnik naše države koji je predhodno u konkurenciji 27 ekipa bez poraza izborio plasman na ovu regionalnu smotru.

„Uvjeren sam da će ova generacija mladih košarkaša dostojno predstavljati ne samo grad Zenicu, Zeničko–dobojski kanton, već i cijelu BIH. Ja sam u košarci preko 40 godina, i do sada nisam doživio ovakvu prezentaciju jedne manifestacije i ovako jak turnir. Ova ekipa bez obzira na njihove godine je plod višegodišnjeg rada nekoliko trenera. Posebne zasluge za njihove rezultate imaju njihovi roditelji. Veliku zahvalnost za pomoć pri obezbjeđenju puta dugujemo gradonačelniku Zenice, Fuadu Kasumoviću i Vladi Zeničko-dobojskog kantona“, izjavio je pred odlazak za Sloveniju šef stručnog štaba košarkaškog kluba Kengur, Enver Jahić.

„Nalazimo se u najjačoj grupi. Mi smo marljivo trenirali i odlazimo spremni na turnir. Mislim da ćemo izboriti plasman u finale“, kazao je mladi košarkaš  Kengura, Jan Bulajić.

Ekipa košarkaškog kluba Kengur u prvoj utakmici Basket 4 Kids  turnira sastaje se  sutra 23.maja sa selekcijom košarkaškog kluba Anagastum iz Nikšića. (Mirsad Pripoljac)