Na dostojanstven način obilježena godišnjica smrti bivšeg gradonačelnika Husejina Smajlovića

Stranka demokratske akcije Zenica večeras je organizovala u Gradskoj areni Husejin Smajlović iftar za oko 1.000 postača. Povod za organizaciju zajedničkog iftara bila je godišnjica smrti bivšeg gradonačelnika Husejina Smajlovića po kome se i zove ovaj, jedan od najznačajnijih objekata u Zenici. Podsjetimo, Husejin Smajlović preminuo je 21. maja 2016. godine.

Iftaru su prisustovali svi bitniji članovi ove stranke predvođeni predsjednikom Bakirom Izetbegovićem, te član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Šefik Džaferović. Nakon kalanjanja akšam namaza i iftara, održan je program obilježavanja godišnjice smrti rahmetli Husejina Smajlovića.

Prije tri godine preselio je najbolji gradonačelnik ikada u Bosni i Hercegovini rahmetli Husejin Smajlović. Na oko običan čovjek, a ustvari sasvim drugačiji. Nas političare uče kako govoriti, govor tijela, kako akcentirati. Ništa od toga nije pratio Husejin Smajlović, tih, kao što rekoh na oko običan, a u stvari živa vatra, energičan, uporan. Kad nešto uzme ne pušta dok ne završi i obilježio je ovaj grad u tom periodu dok je bio načelnik, odnosno gradonačelnik. Puno toga je izgradio, ima još načelnika koji su uradili puno, ali niko nije bio popularan kao Husejin Smajlović. Ja često kažem da je tajna u tome što je on ličio na svoj narod, što je bio dio tog naroda i što je bio posvećen tom narodu, kazao je u svom govoru Bakir Izetbegović, predsjednik SDA BiH.

Podsjećajući se na sve ono što je uradio Husejin Smajlović, Šefik Džaferović, član predsjedništva BiH pozvao je sve skupa da razmisle o jednoj stvari, a to je briga o ljudima koji vole Bosnu i Hercegovinu, o povratnicima koji žive na kraju Bosne i Hercegovine jer naše države će biti onoliko koliko bude ljudi na svim krajevima naše domovine, poručio je Džaferović.
Na kraju, studentice Islamskog pedagoškog fakulteta izvele su prigodan program. (Nedžad Glibo)