Vedad Karić pobjednik utrke “Uspon na Biokovo 2019”

Prema dosadašnjim rezultatima ovogodišnja sezona bi mogla biti jedna od najuspješnijih za zeničke bicikliste.

Proteklog vikenda učestvovali su na međunarodnoj utrci “25. maj” u Tuzli koja se održava u organizaciji BK “Zmaj od Bosne”. U veoma jakoj konkurenciji i u trci koja se bodovala za Premijer ligu BIH i Dunavski kup, Vedad Karić je još jednom pokazao da nema konkurencije u našoj državi, te je osvojio Prvo mjesto u sklopu Premier lige u kategoriji ELITE. Bio je ujedno i drugi u generalnom plasmanu na cijeloj utrci.

Eldin Šarić je također bio zlatni u kategoriji Master A ispred vozača iz Srbije i Bosne i Hercegovine. Dan kasnije održana je trka “Uspon na Biokovo 2019” u Makarskoj. Vedad Karić je  sa vremenom od 1:34:53 h ostvario pobjedu u svojoj kategoriji, dok je u generalnom plasmanu osvojio drugo mjesto.

“Uspon na Biokovo je sam po sebi brutalan i da budem iskren nisam se nadao da mogu odvesti ovako dobro utrku uzimajući u obzir da sam dan prije vozio jako bitnu utrku Premier Lige BiH. Pobijedio sam u svojoj kategoriji, a u generalnom došao iza slovenskog reprezentativca koji je danas išao jako dobro. Već od sutra nastavljam sa pripremama za Evropske Olimpijske igre u Minsku” izjavio je Vedad Karić.(Mirsad Pripoljac)