Čelik slavio na Grbavici!

U pretposljednjem, 32. kolu Premijer lige BiH Željezničar je ugostio Čelik, koji je slavio sa 2:1.

Plavi su osigurali četvrto mjesto u najgorem slučaju, ali svakako je, kao što je najavio i trener Amar Osim, Željezničar planirao na što bolji način završiti turbulentnu sezonu.

Željo je danas na Grbavici razočarao protiv Čelika, pošto je doživio 11. poraz u sezoni, mada u konačnici neće pretjerano koštati ekipu iz Doline ćupova.

Na samom početku mogli su domaći do vodstva, ali Vrhovac u posljednji čas izbacuje ispred Krpića kojeg je sjajno uposlio Zec. Potom Krpić iz slobodnjaka slabo gađa.

Pokušao je i Bajić u osmoj minuti iz slobodnog udarca, ali je i on loše pucao. Asim Zec u 15. ne koristi novu dobru šansu za Željezničar, da bi u 38. minuti Čelik neočekivano došao do gola, a precizan je bio Vrhovac.

Na startu drugog dijela Pavlović zaustavlja udarac Krpića, koji ubrzo nakon toga pogađa i prečku, ali promašaji su ubrzo kažnjeni.

Dilaver je iskoristio veliku grešku Bogičevića i nakon kontre je pogodio za 0:2, pa je na kraju Čelik došao do pirove pobjede na Grbavici.

Plavima je jedan gol poništen jer je lopta ranije napustila teren kod izvođenja kornera, a rezerivsta Ermin Zec je uspio da na asistenciju Mujezinovića ublaži poraz domaćina.

Željo za kraj sezone ide u goste kod Tuzla Cityja, dok će Čelik ugostiti ekipu Širokog Brijega.

Željezničar – Čelik 1:2

FK Željezničar: Fejzić, Stevanović, Šabanadžović, Bajić, A.Zec, Krpić, Mujezinović, Bogičević, Zajmović, Hajdarević, Rodin.

NK Čelik: Pavlović, Ćubara, Vrhovac, Livaja, Dedić, Dilaver, Okić, Grahovac, Okoli, Pecelj, Hodžić.

izvor: sportsport.ba