Rukometaši Čelika pobjedili Čelik junior u gradskom derbiju

Gradskim derbijem između Čelika i Škole rukometa Čelik junior završena je takmičarska sezona u Prvoj rukometnoj ligi Federacije BIH. Pobjedom rezultatom 32:27, Čelik se revanširao komšijama za poraz iz prvog dijela sezone.

Sve do 25. minuta prvog poluvremena igra je bila ravnopravna i igralo se gol za gol. Pet minuta prije odlaska na odmor Čelik je stigao na plus 3, 12:9. Na poluvrijeme se otišlo rezultatom 14:11 za domaćina.

U nastavku izabranici trenera Seldina Rizvanovića zaigrali su još bolje. Aldin i Adnan Begagić, Omerović i Mehić držali su konce igre u svojim rukama. Gostima nije uspio pomoći ni dvojac Martinović-Burazor, kojeg je stručni štab Čelik juniora angažovao samo za ovu utakmicu. Čelik je tokom drugog dijela imao prednost od pet i više golova. Čelik junior je uspio prići samo na tri gola razlike 23:20 i 25:22, ali nije imao snage da preokrene rezultat u svoju korist. Susret je završen sa pet golova razlike, 32:27 za Čelik.

Kod gostiju Martinović je upisao 6, a Bajramović 8 golova.

Kod Čelika se posebno istakao golman Kaljić. Veteran Aldin Begagić postigao je 9, a Mehić, Omerović i Biogradlija i Adnan Begagić po 5 golova.

Zaslužena pobjeda Čelika, koja nije promjenila izgled tabele. Čelik junior je ligu završio na trećem mjestu sa 54 poena, dok je Čelik četvrti sa 52 boda. (Mirsad Pripoljac)