Upozorenje civilne zaštite

Na osnovu podataka prikupljenih od Federalnog Hidrometeorološkog Zavoda, Služba civilne zaštite želi da ukaže na potencijalnu opasnost, uz uvažavanje prognoze vremena za naredne dane, prema kojoj se očekuje nestabilno vrijeme koje će obilovati kišnim padavinama, usljed čega bi moglo doći do eventualnih ozbiljnih i neželjenih posljedica po građanstvo i materijalna dobra, između ostalih, i na teritoriji Grada Zenica.

Prognoza vremena odnosi se na dane 11. maj – subota; 12. maj – nedjelja; 13. maj – ponedjeljak; 14. maj – utorak, te 15. maj – srijeda.

U vezi sa naprijed navedenim upozoravaju se svi, a naročito građanstvo na lokalitetima gdje su i tokom proteklog perioda evidentirane velike materijalne štete (posebno uz sve riječne tokove), da su u obavezi u skladu sa svojim mogućnostima, učiniti sve kako bi se umanjile, te eventualno spriječile veće neželjene posljedice, što prevashodno podrazumjeva izmještanje svih vrijednijih stvari iz podrumskih i prizemnih prostorija, organizovanje dežurstava i praćenje stanja, kako bi se po ukazanoj potrebi mogle poduzeti sve neophodne mjere u cilju zaštite života i materijalnih dobara na teritoriji Grada Zenica.

Služba civilne zaštite