Pogledajte kakvo nas vrijeme očekuje do kraja sedmice

Nakon perioda hladnog vremena i padavina, u Bosnu i Hercegovinu uskoro stiže dugo očekivana promjena, a kako je najavljeno iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda, povoljnije prilike stižu predstojećeg vikenda.

Kako navode meteorolozi u srednjoročnoj vremenskoj prognozi, postepen porast temperatura očekuje se od 11. maja. Jutarnje temperature u Bosni prognoziraju se od 7 do 12, u Hercegovini od 11 do 16 stepeni, a dnevne se u Bosni očekuju do 25, u Hercegovini do 30 °C.

Dotad će temperature zraka biti niže od prosjeka. Najavljene su i padavine.

U srijedu pretežno sunčano. U večernjim satima postepeno naoblačenje. Vjetar slab do umjeren u Posavini istočni i sjeveroistočni, a u ostalim područjima jugozapadni. Jutarnje temperature od -2 do 4, na jugu od 4 do 10, a dnevne od 14 do 21 °C.

U četvrtak oblačno vrijeme sa kišom i lokalnim pljuskovima. Jutarnje temperature od 3 do 9, na jugu od 8 do 12, a dnevne od 9 do 15, na jugu do 17 °C.

U petak umjereno ili pretežno oblačno vrijeme sa lokalnim pljuskovima. Tokom poslijepodneva razvedravanje. Jutarnje temperature od 3 do 8, na jugu od 7 do 12, a dnevne od 17 do 23 °C, navode meteorolozi Federalnog hidrometeorološkog zavoda.