Akcija „IFTAR“ u organizaciji Merhameta

Muslimansko dobrotvorno društvo „Merhamet“, Regionalni odbor Zenica, tradicionalno i ove godine organizuje akciju „IFTAR“ za svoje korisnike, kao i druge ugrožene kategorije.

Akcija se sastoji od podjele gotovih iftara u merhametovim prostorijama, podjele iftara na terenu te podjele prehrambenih paketa. Prilozi koje možete donirati se mogu sastojati u prehrambenim proizvodima, koje možete dostaviti u prostorije kuhinje Merhameta u ulici Dr. Ćire Truhelke br. 10D u Radakovu, i novčanim sredstvima koje se također mogu donirati u kuhinji Merhameta ali i uplatiti na žiro-račun 134 010 0000019908, ASA banka.

-Mjesec Ramazan prilika je za sve da ne zatvaramo oči pred potrebama siromašnih i onih koji ne mogu živjeti od svoga rada ili uopće nemaju priliku da rade i svojoj porodici obezbijede egzistenciju. Stoga Vas molimo da zajednički iskažemo solidarnost i suosjećajnost, de da radost iftara osjete oni koji su u stanju socijalne potrebe, a tu prije svega mislimo na naše korisnike kuhinja kojih je svakim danom sve više, osobe smještene u kampovima, kao i ostale socijalno ugorožene kategorije, – poručuju iz Mehameta.

Napominjemo da je radno vrijeme kuhinje za dostavu dobrovoljnih priloga svakoga dana osim nedjelje u vremenu od 09:00 do 17:00 sati.

Briga za svog bližnjeg, najpreča je vjerska i socijalna dužnost.(M.D.)