Nova premijera u BNP – “Talas hladnog vremena”

Predstava „Talas hladnog vremena“ biće premijerno odigrana sutra u Bosanskom narodnom pozorištu, a koju je pripremila dječija, omladinska i lutkarska scena.

„Talas hladnog vremena govori o tišini koja je zavladala na selima, govori o pretvaranju u materijalno svega onoga što možemo naći na farmi, od proizvoda do životinja. Prije dvadesetak godina naša imanja su bila jako živa, u gradovima na igralištima su se mogle čuti dječije pjesmice, sada više nema ništa od toga“, kaže Miroljub Mijatović, rukovodilac dječije, omladinske i lutkarske scene i dodaje da ova predstava govori o povratku u zagrljaj, razgovor i toplu ljudsku riječ.

Likovi u predstavi govore, igraju, plešu i pjevaju, što uloge čini posebno zahtjevnim, smara Ermina Nišić koja u predstavi igra Beti. „Svima preporučujem da pogledaju predstavu. „Ova predstava je pogled na trenutnu situaciju, ne samo na selu, nego i u gradu. Previše je otuđenosti, previše je povučenosti u sebe. Ne moramo vraćati tradiciju, ali bar možemo djeliće uvući u sebe i sigurna sam da ćemo se bolje osjećati“, kazala je Nišić.

Ulogu Beti u predstavi igra Ermina Nišić, Bob je Adem Smailhodžić, Tomos Trikmen je Anđela Ilić, dok Holi igra mlada Adna Hasanić. Režiju predstave potpisuje Miroljub Mijatović. (Nedžad Glibo)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime