Zenički atletičari učestvuju u radu kampa “Zajedno do atletske izvrsnosti”

Atletski savez BIH i Hrvatski atletski savez od 31. marta do 7. aprila u Makarskoj organizuju trening kamp pod nazivom „Zajedno do atletske izvrsnosti“.

Ovim kampom počinje realizacija projekta „Zajedno do atletske izvrsnosti“, koji je financijski podržan od EA (Evropske atletike) u sklopu programa potpore federacijama članicama u razvoju.

Atletski savez Bosne i Hercegovine, kao nosilac, i Hrvatski atletski savez, kao partner u realizaciji ovog projekta, sklopili su sporazum o saradnji, sa ciljem da se kroz organiziranje pripremnog kampa uz učešće sportista i trenera, iz oba saveza, osigura prijenos znanja i razmjene iskustava između trenera, posebno u nekim disciplinama u kojima hrvatski sportisti i treneri pokazuju izvanredne rezultate, te kroz zajednički rad i treninge pod nadzorom vrhunskih trenera osigura sportistima iz oba saveza da podignu razinu svojih sposobnosti i ostvarenja.

Rukovodilac  kampa je selektor muške atletske reprezentacije BIH, Elvir Krehmić. Od zeničkih atletičara na kamp putuju Hamza Alić, Sedin Heco, Abedin Mujezinović, Mediha Salkić, Amel Tuka, Maid Redžić. Na kampu će učestvovati ukupno 16 atletičara iz BIH sa 8 trenera. (Mirsad Pripoljac)