Gradska uprava nezadovoljna dinamikom sanacije saobraćajnica korištenih u izgradnji koridora Vc

U skladu sa Sporazumom JP Autoceste FBiH i Grada Zenica jučer su počeli radovi rekonstrukcije i sanacije lokalih saobraćajnica koje su korištene tokom izgradnje autoceste odnosno poddionice Drivuša – Klopče. Trenutno se radi rekonstrukcija lokalnog puta za selo Gornja Vraca.

Međutim, u gradskoj upravi nisu zadovoljni postojećom dinamikom i kvalitetom ugovorenih radova, zbog čega su polovinom marta najavili pojačan inspekcijski nadzor i kontrolu policije.

Kako pojašnjava Haris Ibrahimagić, viši samostalni referent za putnu infrastrukturu u gradskoj upravi, za poddionicu Zenica – Klopče, gradska uprava je potpisala sporazum sa javnim preduzećem Autoceste Federacije BiH o sanaciji cesta i održavanju lokalnih nekategorisanih puteva i gradskih ulica koje se koriste u svrhu izgradnje koridora Vc. Na osnovu tog sporazuma Autoceste, odnosno izvođači radova, preuzeli su obavezu konstantnog održavanja putnih komunikacija u stanju prohodnosti, a nakon toga vraćanja u prvobitno stanje. Dosadašnja praksa je bila da se jednom u 30 ili 45 dana vrši zajednički obilazak terena, a zadnji se dogodio 12. marta.

Nakon toga, dodao je Ibrahimagić, održan je hitan sastanak, gdje je konstatovano da je stanje neprihvatljivo i neodrživo, zbog čega je od strane gradske uprave najavljen pojačan inspekcijski nadzor i kontrola policije.

Inače, od 12 saobraćajnica iz sporazuma, pet je završeno i sanirano u punom obimu, dok su u toku pripremni radovi za završetak ostalih.

Paralelno, za poddionicu Donja Gračanica – tunel Zenica jučer je održan sastanak sa izvođačem radova, čiji dinamički plan gradska uprava nije prihvatila.

Na naš upit o predstojećoj dinamici radova u javnom preduzeću Autoceste Federacije BiH odgovaraju da je jučer, shodno sporazumu za poddionicu Drivuša – Klopče započela rekonstrukcija lokalnog puta za selo Gornja Vraca.

Kada će uslijediti radovi na preostalim saobraćajnicama, nismo dobili odgovor. (R. Šabanović)

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime