Vozači oprez: Snijeg i poledica u višim predjelima

Na dionicama u višim predjelima, posebno u centralnim i jugozapadnim krajevima, mogući su nailasci na raskvašen snijeg ili poledicu, dok se u ostalim krajevima saobraća po mokrom ili vlažnom kolovozu. Na brojnim dionicama učestali su odroni, tako da savjetujemo oprezniju vožnju. Napominjemo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno do 15.aprila.

Počeli su radovi na izgradnji kružnog toka na magistralnom putu M-18 Semizovac-Vogošća, na ulazu u Vogošću. Na ovoj dionici saobraća se sporije, uz obavezno poštivanje privremeno postavljene signalizacije.
Na magistralnom putu M-17 Zenica-Nemila zbog sanacionih radova u tunelu Vranduk II, saobraća se naizmjenično, jednom trakom, uz postavljenu svjetlosnu signalizaciju. Tokom dana očekujemo pojačan promet vozila i duža zadržavanja na ovoj dionici.
Zbog sanacionih radova jednom trakom saobraća se i na magistralnim putevima M-16 Banja Luka–Crna Rijeka (u mjestu Dabrac) i M-14.2 Bosanski Šamac-Domaljevac, kao i na magistralnom putu M-2 u Neumu. Za teretna vozila preko 7 tona ukupne mase na snazi je zabrana saobraćaja na magistralnom putu M-16.4 Novi Travnik-Bugojno (zbog radova na rekonstrukciji mosta na ulazu u Bugojno).
Na graničnim prelazima ne čeka se duže od 30 minuta. Do 17.04. zbog radova u Hrvatskoj, zatvoren je granični prelaz Ivanica-Gornji Brgat (za vrijeme ove obustave, omogućen je prelaz pješaka).
Iz sigurnosnih razloga obustavljen je saobraćaj za teretna vozila i autobuse na saobraćajnicama prema i od mosta graničnog prelaza Brčko-Gunja. Zbog radova u Hrvatskoj obustavljen je saobraćaj za sve kategorije vozila na graničnom prelazu Bosanski Novi-Dvor.