Druženje zeničkih privrednika u Poslovnoj zoni

Zeničko proljeće započelo je druženjem zeničkih privrednika koje je organizovao Grad Zenica, Zenička razvojna agencija ZEDA i preduzeće FEDI d.o.o. Zenica koje je bilo domaćin i jedan od inicijatora ovog okupljanja.

Fedi d.o.o. bavi se uvozom i prodajom svih vrsta repromaterijala za ručne radove, pozamanterije, repromaterijala za torbe, konce, vunu, repromaterijala za decoupage i još mnogo toga iz segmenta Art i Hobby  programa.

Ovo preduzeće zeničke privrednike je ugostilo u novoizgrađenom objektu u Poslovnoj zoni Zenica 1 koji su obišli proizvodni i izložbeni dio ovog preduzeća.

Ovom prilikom privrednicima su se obratili predstavnici Grada Zenice, Agencije ZEDA i preduzeća FEDI d.o.o. koji su istakli da je ovo vrlo značajan korak kojim se želi podstaći druženje, upoznavanje, saradnja i međusobno partnerstvo zeničkih privrednika.

Namjera je da se u budućnosti organizuju slični susreti, te da svaki put privrednike ugosti drugo preduzeće.

Svi prisutni podržali su ovu ideju, izrazili zadovoljstvo i pohvalili način međusobnog upoznavanja, moguće saradnje i zajedničkog nastupa na tržištu, a sve u cilju jačanja potencijala zeničke privrede.