Potpisan ugovor o podršci Servis centru Udruženja „Dlan“

Direktor USAID-ovog Programa podrške marginalizovanim grupama, Jasmin Bešić i predsjednik Udruženja DLAN iz Zenice, Selvedin Dedić, potpisali su danas ugovor, kojim ova američka vladina organizacija osigurava 97.000 maraka za pokretanje Servis centra ovog Udruženja, smještenog u zgradi Javne ustanove Dom porodica.

Servis centar u Zenici omogućit će besplatne usluge za cijele porodice djece i osoba sa invaliditetom i smetnjama u razvoju sa područja ZDK i okoline.

“Centar će korisnicima osigurati besplatan boravak,pri čemu će im na raspolaganju biti psiholozi,defektolozi,medicinska sestra i edukatori”, izjavio je Selvedin Dedić, predsjednik Udruženja DLAN.

Pri tom je naglasio, da su sredstva USAID-a inicijalna i nažalost nedovoljna, ali se nada da neće izostati finansijska pomoć Gradske uprave u Zenici i resornog kantonalnog ministarstva.

“USAID-ov Program podrške marginalizovanim grupama, do sada je podržao uspostavljanje pet servis centara u BiH i to u Foči, Banjoj Luci, Tuzli, te dva u Sarajevu”, podsjeća Jasmin Bešić.

-Za porodice djece i osoba sa poteškoćama u razvoju bit će osigurana pravna pomoć,psihološko savjetovanje,te pomoć u kriznim situacijama.

Uspostavljanje Servis centra pomogao je i Grad Zenica. (Šerif Babić)