Zenički hram sporta obilježava jubilej: 10 godina Gradske Arene “Husejin Smajlović”

U srijedu, 20. marta, zenička Gradska arena “Husejin Smajlović” proslavit će 10. godišnjicu rada.

Ovaj jubilej bit će obilježen posebnim programom, koji će uz Dan Zenice biti održan u zeničkom hramu sporta.

“Ovom prilikom želim istaknuti zadovoljstvo da ćemo nakon 10 godina vratiti sjećanje na dane kada je na zapuštenom području Kamberovića Polja izgrađen veleljepni objekat, koji danas nosi ime po rahmetli gradonačelniku Husejinu Smajloviću, koji je najzaslužniji što Grad Zenica ima, usudit ću se reći, trenutno najreprezentativniju i najuslovniju sportsku dvoranu u Bosni i Hercegovini. Ovo su  potvrdili, i prenijeli utiske van granica BiH, brojne evropske i svjetske reprezentativne selekcije, kao i predstavnici najvećih sportskih organizacija (Uefa, Fiba, NFSBIH, KSBIH, ostali sportski savezi, menadžeri kulturne djelatnosti i td.)”, kazao je Nedim Talić, direktor JP za upravljanje i održavanje sportskih objekata Zenica.

U čast jubileja, deset godina Gradske arene „Husejin Smajlović“ i povodom Dana Zenice bit će organizovana manifestacija obilježavanja jubileja, dana 20. marta (u srijedu) sa nizom kulturno-sportskih dešavanja i defileom svih društvenih subjekata koji djeluju u Gradu Zenica. Na taj dan planirano je okupljanje svih učesnika defilea u 12:45 sati na parkingu ispred istočne strane stadiona Bilinog Polja, odakle će krenuti defile šetnjom kroz grad do Gradske arene „Husejin Smajlović“, nakon čega će posjetioci u dvorani od 14:00h imati priliku vidjeti sadržajan kulturno-zabavni program i prikaz svih sportskih disciplina koje predstavljaju Grad Zenicu.

“Ovim putem pozivam sve naše sugrađane da svojim dolaskom 20. marta (u srijedu) od 13:00 sati, podrže i pridruže se obilježavanju jubileja najreprezentatinijeg sportskog objekta u Bosni i Hercegovini, naše zeničke ljepotice Gradske arene „Husejin Smajlović“,  poručio je direktor Talić.