Sutra u Areni košarkaški derbi sezone: Čelik u borbi za prvo mjesto dočekuje Promo

Košarkaši Čelika sutra igraju derbi meč A1 lige na svom terenu protiv prvoplasirane ekipe Promo Donji Vakuf.

Na današnjoj press konferenciji iz Čelika su poručili da spremno dočekuju meč i da će dati sve od sebe da upišu novu pobjedu.
“Ekipa se nalazi u dobrom ritmu. Pratili ste događanja u Goraždu gdje smo u zadnjoj četvrtini izvukli utakmicu i pobjedili. Optimtizam je prisutan iako ne podcjenjujemo protivnika, ali što je naša prednost je da igramo na domaćem terenu, vidim da je javnost već zainteresovana i nadam se da ćemo napuniti Arenu”, kazao je Goran Bulajić, predsjednik OKK Čelik.
“U jesenjem dijelu polusezone utakmica je bila na jednu loptu koja je otišla na njihovu stranu i oni su slavili. U međuvremenu dosta su promjenili roster, te trenera i smatram da su sada slabiji nego tad. Mi smo analizirali njihovu igru znamo koje su im slabe, a koje dobre strane, i nadam se da ćemo to prenijeti na parket i upisati pobjedu”, kazao je trener Armel Mujaković.

Anes Podojak i Kerim Dragolj su zajednički poručili da ih očekuje teška utakmica, ali su kazali da će uz pomoć publike nastojati pobjediti u ovom meču.

Utakmica se igra sutra od 17 sati u Areni, a iz Čelika su pozvali gledaoce da dođu kao nikada do sada, jer će im podrška u ovom meču biti od krucijalne važnosti. (Nedžad Glibo)