Balerine “Ars centra” osigurale nastup na DWC 2019. godine u Portugalu

ARS Centar je već poznat kao Centar u kojem vrijedno rade i stasaju mlade balerine koje svake godine prezentuju svoju državu na zavidnom nivou i postižu vrijedne rezultate, bez obzira na izuzetno tešku situaciju u državi kada je u pitanju podrška kulturi i umjetnosti za mlade.

Internacionalno baletno takmičenje u Ninbergu, održano je početkom marta, kao i kvalifikacije za svjetsko takmičenje DWC 2019. za Portugal. Kvalifikacije se ove godine održavaju u Hrvatskoj (Zagreb).

Na takmičenju u Njemačkoj, gradu Ninbergu, jedina predstavnica Bosne i Hercegovine je bila predstavnica ARS Centra iz Zenice, Sajra Spahić i plasirala se na visoko 5. mjesto u kategoriji solo klasičan balet, a 11. mjesto u modernom baletu. Obzirom da se radi o takmičenju evropskog ranga, ovo je izvanredan rezultat za Sajru, obzirom da je ona mlada balerina u usponu, kada je u pitanju klasika, i pred kojom predstoje još mnoga takmičenja.

Odnah poslije Njemačke Ars Centar je bio spreman za još jedno takmičenje, ovaj put je u pitanju Hrvatska, gdje su se održavale kvalifikacije za svjetsko takmičenje u Portugal „DWC 2019.“.

Na ovom takmičenju su se dvije balerine ARS Centra vratile u Zenicu sa tri osvojene medalje i direktnim bodovnim plasmanom za odlazak na svjetsko prvenstvo u Portugal.

Rezultati  dvije takmičarke ARS Centra:
Sajra Spahić, zlato, kategorija klasični balet (špic baletanke) i diretan plasman,

Najla Hadžić zlato u klasičnom baletu i direktan plasman, Sajra Spahić moderan balet, III mjesto i direktan plasman.

ARS Centar ovim putem čestita vrijednim balerinama na njihovim osvojenim plasmanima i što su tako dostojanstveno predstavile svoju školu  baleta ARS Centar, Grad Zenicu i državu Bosnu i Hercegovinu.Ovo je još samo jedan u nizu uspjeha koje postižu balerine ARS Centra i mi znamo da pred njima stoji otvoren put ka još većim uspjesima i brojnim takmičenjima.

Tim ARS Centra