ALBA Zenica: Akcija čišćenja i uređenja grada

Preduzeće Alba Zenica provodi intenzivne aktivnosti na čišćenju i uređenju zelenih površina pred skori praznik, 20. mart – Dan Zenice.

“U okviru naših redovnih aktivnosti, intenzivirani su radovi na čišćenju zelenih površina, pri čemu smo već završili centar grada, centralni park, Novu Zenicu, te lokalitet Jagnjišća”, – ukazao je Bojan Jeftić,disponent za zelenilo u preduzeću Alba Zenica.

Trenutno se glavnina posla izvodi na Kamberovića polju, a ono što slijedi je nastavak čišćenja zelenih površina, uklanjanje ili sječa oboljelih stabala, te sadnja novih sadnica.

Sve pomenute aktivnosti se provode s ciljem što ljepšeg izgleda grada za Dan Zenice kao i tradicionalnu manifestaciju Zenička čimburijada. Alba Zenica trenutno realizuje i tradicionalnu akciju odvoza kabastog otpada po mjesnim zajednicama „Proljetna akcija 2019“.

Akcija koja je otpočela proteklog vikenda realizacije se do 17. marta prema utvrđenom rasporedu.

Danas i sutra na rasporedu su mjesne zajednice Broda, Brist, Podbrežje i Tetovo, a u utorak i srijedu, 12. i 13. marta na rasporedu je odvoz kabastog otpada iz 15 mjesnih zajednica.(Š.B.)