Press u NK Čelik: Pobjedom protiv GOŠK-a nastaviti pozitivnu seriju rezultata

U vikendu koji je pred nama igraju se utakmice 22. kola BHT Premijer nogometne lige BIH. Tim povodom danas je u zeničkom premijerligašu održana press konferencija na kojoj su govorili trener Cihat Arslan i nogometaš Haris Dilaver.

Za trenera crno-crvenih sutrašnji meč biće ujedno i debi pred zeničkom publikom. Kazao je da želi biti sretan nakon sutrašnje utakmice.

“Očekujem dobru atmosferu. Pratili smo utakmice GOŠK-a, napravili analize, ali se nogomet igra na terenu, dnevna forma je mnogo važna. Pozicije igrača u igri su važne i zato je sve otvoreno, ali mi želimo pobijediti. Još ne znam ko će igrati. Povratak igrača nakon povrede za nas je svakako zadovoljstvo”, – izjavio je trener Cihat.

Napadač Čelika Haris Dilaver, koji je u zadnja dva kola tri puta tresao protivničku mrežu, izjavio je da su gosti čvrsta ekipa.

“Mi smo radili vrijedno ovu sedmicu i ispunjavali sve obaveze.  Uz maksimalan angažman nadam se da ćemo doći do željenog rezultata”, – kazao je Dilaver.

Prema ranijim najavama u tim se vraćaju kapiten Fenan Salčinović, koji se oporavio od povrede, i stoper Vedran Vrhovac, koji je odradio suspenziju zbog žutog kartona.

Susret Čelik-Gošk igra se sutra, 9. marta na Bilinom polju od 15 sati. (M.P.)