STK “Mladost” narednog vikenda domaćin pojedinačnog prvenstva BiH

Nakon uspješno organizovanog  Balkanskog prvenstva za mlade sredinom prošle godine, na kojem je učestvovalo 220 takmičara i takmičarki iz 11 zemalja, Stonoteniski klub Mladost iz Zenice narednog vikenda biće domaćin još jednog takmičenja.

Pojedinačno prvenstvo BIH za seniore i seniorke održaće se 9. i 10. marta. Prema pristiglim prijavama učestvovaće 100 najboljih bh. stonotenisera i stonoteniserki iz cijele BIH.

„Posljednjih pet godina mi svake godine organizujemo po jedno kvalitetno takmičenje. Za prošlogodišnju Balkanijadu dobili smo najviše ocjene zvaničnika balkanske i evropske stonoteniske asocijacije kao i domaćih zvaničnika. Cilj nam je da i seniorsko prvenstvo prođe u najboljem redu. Imamo podršku grada i kantona kada je u pitanju organizacija takmičenja“, – istakao je na današnjoj press konferenciji Mustafa Dizdarević, predsjednik STK Mladost.

„Prvog dana takmičenja počinju u 10:00 sati, a drugog u 9:00. Igraće se na osam stolova. Takmičenje će biti održano  pod motom “Sportom protiv droge”, a igraće se u kategorijama pojedinačno seniori, pojedinačno seniorke, dublovi muški-kadeti, dublovi žene-kadetkinje, te mix dublovi“, – pojasnio je sistem takmičenja Mirza Dizdarević igrač i trener u STK Mladost.

Titulu prvaka u seniorskoj konkurenciji brani Edin Konjić iz Mladosti. Za zenički klub nastupiće još Mirza Dizdarević, Kenan Zahirović i Adin Šečibović. Prvenstvo se igra u Areni „Husejin Smajlović“. Pokrovitelji takmičenja su Grad Zenica i ZDK. (M.Pripoljac)