PK ZDK: U Zenici održana radionica: ˝Povlačenje bespovratnih sredstava iz EU fondova˝

Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona je u saradnji sa Vanjskotrgovinskom/Spoljnotrgovinskom komorom BiH i firmom MIPES CONSULTING iz Čepina, Republika Hrvatska, u Zenici organizovala radionicu, na temu:˝Povlačenje bespovratnih sredstava iz EU fondova.

Velika sala Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona bila je premala da primi preko 90 zainteresovanih predstavnika pravnih subjekata sa područja Zeničko-dobojskog kantona i Srednjobosanskog kantona.

Radionica je bila namijenjena predstavnicima preduzeća, organizacija za podršku biznisu, agencija za podršku inovativnosti, udruženja poduzetnika i onima koji su profesionalno zainteresirani za ovu problematiku. Učešće na radionici je bilo besplatno.

Predsjednica Privredne komore ZDK, mr.sci. Diana Babić je, u uvodnom obraćanju, naglasila da Privredna komora Zeničko-dobojskog kantona, shodno Zakonskim i Statutarnim ingerencijama, u okviru redovnih Programskih aktivnosti, kontinuirano realizira niz aktivnosti u interesu članica Privredne komore ZDK, privrednih subjekata i privrednog razvoja Kantona.

Radionica je imala za cilj razvoj kompetencija i vještina u okviru programa Evropske unije. Na radionici su prezentovani načini, alati i metode uspješnog povlačenja bespovratnih sredstva iz EU fondova, otvoreni i najavljeni konkursi za privredne subjekte iz Bosne i Hercegovine.

„Vjerujem da su učesnici na radionici usvojili ili unaprijedili znanja o načinu, alatima i metodama uspješnog povlačenja bespovratnih sredstva iz EU fondova, saznali korisne informacije vezane za EU fondove, saznalti informacije o otvorenim i najavljenim konkursima za privredne subjekte iz Bosne i Hercegovine, te se nadam da će učesnici usvojena saznanja upotrijebiti kako bi aplicirali na sredstva iz EU fondova, te da će njihove aplikacije biti usvojene i uspješno implementirane“, – smatra predsjednica Privredne komore Zeničko-dobojskog kantona.