Servisni informator – Požar na vikendici u Sebujama

Služba za odnose sa javnošću i informisanje kupaca Podružnice“ Elektrodistribucija” Zenica, obavještava kupce da će dana 20.02.2019.(srijeda) zbog planskih radova na elektroenergetskim objektima bez električne energije biti sljedeća područja:

  • DV 10 kV Metalno
  • Naselja: Mišurin Do, Drivuša borovi, Drivuša, ŽTP Drivuša, Drivuša-most, Drivuša-R i Drivuša-silos, od 09:00 do 14:00 sati

JP „ViK“ d.o.o. Zenica obavještava potrošače  da se vodosnabdijevanje  odvija normalno i bez  ograničenja, osim  izuzetaka i privremenog  prekida u vodosnabdijevanju zbog otklanjanja  kvarova  i/ili izvođenja investicionih radova  na  vodovodnoj i/ili kanalizacionoj mreži  na  sljedećim adresama:

  • Hadžije Mazića  put, od broja 1 do broja  16, sanacija  kvara na  vodovodnoj  liniji, od 08:00 do 14:00 sati
  • Goraždanska  ulica  – objekti preduzeća Prevent, Fuell Boss i Biss Tours (garaže), ispitivanje  vodovodne  linije, povremeni prekidi  u periodu  od 11:00 do 15:00 sati

U Službi hitne pomoći Doma zdravlja Zenica do ponoći je obavljen 81 pregled i 51 intervencija na terenu, iza ponoći pet pregleda i dvije intervencije na terenu. 

Vatrogasci osim redovnih aktivnosti i poslova u vatrogasnom domu bilježe i tri vanredne intervencije: U Čajdrašu, intervencija na gašenju požara niskog rastinja i suhe trave. Požar ugašen. U Ulici ZAVNOBIH-a gorio je otpadni materijal i u Sebujama vikendica.

U proteka 24 sata na porođajnom odjelu KBZ rođene su četiri bebe, četiri djevojčice.