Telemach postao generalni sponzor Košarkaškog saveza BiH

Košarkaški savez Bosne i Hercegovine i kompanija “Telemach” potpisali su danas u Zenici ugovor kojim je ova kompanija postala generalni sponzor naše reprezentacije.

Ugovor su potpisali predsjednik KS BiH Mirza Teletović, te generalni direktor kompanije Telemach BiH Admir Drinić.

Proslavljeni bh. košarkaš i predsjednik Saveza, Mirza Teletović, naglasio je ovom prilikom da će ugovor sa “Telemachom” dodatno doprinijeti stabilizaciji stanja u Savezu, ali i u značajnoj mjeri olakšati realizaciju zacrtanih aktivnosti.

“Telemach je dokazani prijatelj sporta o čemu svjedoče slični ugovori koje imaju sa brojnim sportskim kolektivima, a izdvojio bih onaj koji imaju sa košarkaškom selekcijom Slovenije, aktuelnim evropskim prvakom. To je njihovo zajedničko partnerstvo, a naša je čast i zadovoljstvo što imamo jednu ovakvu kompaniju uz nas. Čast nam je što možemo ići dalje s njima”, – istakao je predsjednik KSBiH.

Generalni direktor Telemacha, Admir Drinić, podsjetio je prisutne da je saradnja sa KSBiH počela prije nepune dvije godine, kada je reprezentacija do 16 godina Bosne i Hercegovine osvojila Evropsko prvenstvo u Litvaniji. Ova saradnja je potpisivanjem današnjeg ugovora podignuta na još veću razinu, naglašava Drinić.

“Tada smo postali sponzori muške juniorske reprezentacije BiH, a danas smo ponosni da imamo snage iznijeti i ovaj novi projekt, i podržati sve košarkaške selekcije reprezentacije Bosne i Hercegovine. Uvjereni smo da će ovi mladi momci vratiti bh. košarku tamo gdje ona pripada”, kazao je Drinić te se zahvalio ljudima iz KSBiH na povjerenju.

 

 

 

 

 

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite Vaš komentar!
Molimo da ovdje unesete Vaše ime