JP „ViK“ d.o.o. Zenica: Sanirana oštećenja na vodovodnoj mreži

JP „ViK“ d.o.o. Zenica je vanrednim zalaganjem svih ekipa koje su bez prestanka radile na terenu uspjelo sanirati oštećenja na vodovodnoj mreži prouzrokovana bujičnim nanosima.

Na taj način je ponovo uspostavljeno uredno snabdijevanje pitkom vodom na područjima koja su zbog prekida na vodovodnim linijama privremeno bila bez vode.

Na lokalitetu Vardišta, gdje je nabujala rijeka Kočeva odnijela dio glavne vodovodne linije za naselja Vardište, Broda i Zacarina, je izgrađen novi, etažirani dio cjevovoda, kako ova  vodovodna linija ne bi bila ugrožena u slučaju ponovnih bujica.

Izvanrednim naporima  radnici JP „ViK“ d.o.o. Zenica su u opasnim i teškim okolnostima zbog dubokog blata i klizećeg terena uspjeli sanirati kvar na vodovodnoj liniji za područje dijela naselja Tetovo.

Dio ekipa JP „ViK“ provodi kontinuirane aktivnosti na izvorištu Kruščica i vodozahvatu Babine rijeke kako bi se osigurale dovoljne količine vode za uredno snabdijevanje svih potrošača.

JP „ViK“ d.o.o. Zenica neprekidno radi i na otklanjanju poteškoća u funkcionisanju sistema  odvodnje te svim kadrovskim i materijalno-tehničkim resursima stoji na raspolaganju za angažman u pomaganju ugroženim područjima.

VIK