Čelik Junior u subotu na Bilmišću protiv Gradačca

Pobjedom u prošlom kolu u derbi susretu protiv Čelika sa 28:27, ekipa Krivaje otvorila je put ka tituli jesenjeg šampiona Prve rukometne lige Federacije BIH.

Sa maksimalnim učinkom od 9:0 ostavila je iza sebe Slobodu Solana i dva zenička ligaša Čelik i Školu rukometa Čelik Junior. U narednom 11.kolu Čelik putuje u Banoviće u goste posljednje plasiranom Rudaru. Nakon pauze Čelik Junior ugostiće Gradačac. Gosti u Zenicu stižu sa sedme pozicije i  15 bodova. Ekipa trenera Vladimira Zeljke je treća sa učinkom 7:2 u pobjedama i sa 21 bodom.

„Oni iz kola u kolo igraju sve bolje, što pokazuju i njihovi rezultati. Pojačali su se za dvojicu starijih iskusnijih igrača. Mada ja smatram da to nemože biti prevaga za njih na našem terenu. Očekujem da će bodovi ostati u Zenici.“, izjavio je trener Vladimir Zeljko.

U narednom kolu Čelik Junior će biti jači za povratnika iz Holandije, Amera Ekinovića. Utakmica Čelik Junior – Gradačac igra se sutra, 1.decembra od 17:00 sati u dvorani Bilmišće.

U ostalim mečevima 11. kola Prve rukometne lige Federacije BIH sastaju se: Sana7-Lukavac, Sloboda-Kakanj, Krivaja –Bosna TS, Žepče-Krajina. Slobodna je ekipa Bosna C. iz Visokog.(M.P.)