Kasumović za zenicainfo.ba: Ne idem nigdje, ostajem gradonačelnik Zenice

Gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović, u ekskluzivnom intervjuu za zenicainfo.ba, negirao je navode koje smo objavili u ponedjeljak uveče da preuzima mandat u Parlamentu BiH. U protekla dva dana, nismo uspjeli dobiti potvrdu ni demant ove informacije, jer je gradonačelnik na godišnjem odmoru, a u svom prvom medijskom nastupu, odlučio je da o ovoj temi prvo govori za naš portal.

„Vaša informacija je vjerovatno bila na tragu određenih ucjena, zahtjeva, pritisaka sa raznih strana i ponuda koje sam dobijao proteklih dana, da preuzmem neku od najodgovornijih funkcija u državi i da odem iz Zenice. Ja sam građanima obećao da ću do kraja mandata biti nezavisni gradonačelnik, da ćemo graditi evropsku Zenicu i to je jedina istina. Ostajem gradonačelnik do kraja mandata“ – kazao je Kasumović.

„Bilo bi krajnje nekorektno da se povučem u ovom trenutku, kada sam probudio nešto u gradu, pokrenuo određene reforme i kada je to počelo da raste, da nam grad bude Evropski. To ne bi imalo nikakvog smisla“, ističe gradonačelnik.

Kompletan intervju sa gradonačelnikom Kasumovićem, koji nam je između ostalog govorio o ovoj temi, ali i o trenutnim procesima i pregovorima oko formiranja vlasti na kantonalnom nivou, pogledajte večeras u specijalnom izdanju Zenicainfo Plusa u programu TV Zenica u 18:55 sati.