ZDK: Konstituirajuća sjednica novog saziva Skupštine u petak 23. novembra

Konstituirajuća sjednica novog saziva Skupštine Zeničko dobojskog kantona zakazana je za petak, 23. novembra s početkom u 10:00 sati, dogovoreno je na današnjem radno-konsultativnom sastanku dosadašnjeg predsjedavajućeg Jasmina Duvnjaka sa predstavnicima svih političkih stranaka koje će imati mandate u Skupštini.

Utvrđen je i dnevni red u kojem je svečani dio uručenja certifikata novoizabranim zastupnicima i preuzimanje mandata, uz davanje svečane izjave, kao i izbor Klubova konstitutivnih naroda, pri čemu u ovom sazivu neće biti Kluba iz reda Ostalih.

U nastavku predviđen je izbor Kolegija i rukovodstva Skupštine, te izbor delegata u Dom naroda Parlamenta Federacije BiH, obrazložio  je Duvnjak.

No to će, kako je podsjetio, zavisiti od instrukcije Centralne izborne komisije oko izbora delegata u federalni Dom naroda, koja se očekuje ove sedmice.

Predstavnik Socijaldemokratske partije, Mladen Simić, izrazio je očekivanje da će predloženi dnevni red biti realizovan kako je i dogovoreno na sastanku. (Š.Babić)