Obilježavanje 26. godišnjice 7. muslimanske viteške oslobodilačke brigade

Nizom manifestacija obilježava se 26. godišnjica 7. muslimanske viteške oslobodilačke brigade. Nakon posjete mezaru prvog predsjednika rahmetli Alije Izetbegovića, upriličen je prijem za porocide šehida, a danas od 13 sati je centralna svečanost u dvorani Bilmišće.

U periodu od 19. oktobra do 17. novembra Udruženje „Sedma muslimanska viteška oslobodilačka brigada“ organizovalo je niz aktivnosti na obilježavanju 26-te godišnjice ove elitne jedinice Armije Republike Bosne i Hercegovine. Težište u planiranim aktivnostima bilo je na obilascima porodica šehida, prijemima i zajedničkim susreti sa porodicama šehida  po regijama, obilazak mezara prvog predsjednika BiH i počasnog komandanta 7. Muslimanske brigade rahmetli Alije Izetbegovića, te priprema i realizacija završne manifestacije obilježavanja godišnjice u subotu,17. novembra.

Iz udruženja sedma muslimanska brigada pozvali su sve građane da im se pridruže danas u dvorani Bilmišće od 13 sati kako bi se zajednički prisjetili nastanka i herojskog puta ove jedne od najboljih jedinica Armije Republike Bosne i Hercegovine.  (N.G.)