Rekonstrukcija Ulice 9. maj

Završni radovi na rekonstrukciji Ulice 9. maj u naselju Hamida, u završnoj su fazi, a nalaze se u sklopu Projekta investicionog održavanja putne infrastrukture na području Zenice za 2018 godinu. U navedenoj ulici izvršena je i rekonstrukcija vodovodne mreže, kanalizacije i oborinskih voda.

Nazif Murić jedan je od mještana naselja Hamida.

“Naselje broji više od 400 kuća, te će ovaj novoasflatirani put mnogo olakšati kretanje mještana”, ističe naš sagovornik, dodajući da su prije nekoliko godina mještani između sebe skupljali novac i betonirali ulicu, međutim beton je svaki put pucao i to im je iznova stvaralo problem.

Izvođač radova je Privredno društvo Komgrad – ZE d.o.o. Zenica, a asflatirano je 360 metra puta, za koje je Gradska uprava izdvojila 146 hiljada konvertibilnih maraka.

“Danas smo prisutni na završnom izvođenju, odnosno postavljanju asfalta u Ulici 9. maj, za koju mogu kazati da je izuzetno složena, sa stanovništva i projektantskog rješenja i rješavanja imovinskih odnosa, tako da iako je složen, ovaj projekat će biti uspješno završen”, kazao je Muhamed Šibonjić, direktor Privrednog društva Komgrad – ZE d.o.o. Zenica.

“U mjesnoj zajednici Novo Radakovo, trenutno su u toku dva velika projekta, rekonstrukcija Ulice 9. Maj i uređenje gradskog trga, gdje se mijenaju ispucale ploče. U ovoj ulici postavljena su 2 sloja asfalta i od sada će mještani naselja Hamida imati ljepši prilaz svojim kućama”, ističe Fuad Kasumović, gradonačelnik Zenice.

Podsjećamo, rekonstrukcija Ulice 9. maj jedan je od 24 ranije potpisana ugovora o sanaciji i rekonstrukciji lokalnih nekategorisanih puteva, dijelova ulica, izgradnji pješačke staze i izgradnji parkinga sa rješavanjem odvodnje, a za koje projekte je Gradska uprava osigurala sredstva u iznosu od 2,7 miliona KM. (Delila S.)