Završena manifestacija “Mjesec knjige” u organizaciji Gradske biblioteke Zenica

Gradska biblioteka Zenica tradicionalno je obilježila „Mjesec knjige“ koji je počeo 1.oktobra, a zvanično je zatvoren mjesec dana poslije, 1.novembra. U okviru manifestacije, u prvi plan stavljene su kreativnosti i aktivnosti žena, iz razloga jer živimo u svijetu kad se žene afirmiraju u socijalnom, produkcijonom i stvaralčkom smislu.

Tokom cijele godine biblioteka nastoji prirediti različite sadržaje za sve zainteresovane, a tako je bilo i za vrijeme manifestacije „Mjesec knjige“. Svi posjetitelji mogli su uživati u književnim večerima, tribinama i projekcijama koje su imale za cilj da probude interes kod javnosti, a prije svega mladih ljudi.

“Trudili smo se napraviti drugačiji ambijent, odnosno da je prisutan vizuelni, audio i scenski doživljaj, što je plan i ubuduće, s posebnim naglaskom na kvalitativno i kvantitativno unapređenje izdavaštva, navode iz biblioteke, dodajući da će poseban akcent biti na lektirski zanimljivim djelima i elektronskom izdavaštvu.

Bosansko narodno pozorište i ove godine je koordinator Noći teatra za BiH, a ovaj put se u proslavu teatarske umjetnosti uključila i Gradska biblioteka Zenica, programom “Plesati, s pjesnicima”.

Sabina Kulenović, Željko Grahovac i Ivana Grahovac će vas, kroz interesantan muzičko-scenski recital, rasplesati s pjesnicima, kao što su: Rumi, Vesna Parun, Edgar Alan Po i drugi. (D.S.)