Okupila se U21 reprezentacija BiH

Mlada reprezentacija Bosne i Hercegovine 19. novembra će u Trening centru Nogometnog saveza u Zenici odigrati prijateljski meč sa Azerbejdžanom. Izabranici Vinka Marinovića okupili su se danas, a u popodnevnim satima su odradili i trening.

Nakon završenog ciklusa u kojem se nismo uspjeli plasirati na Evropsko prvenstvo, a malo nam je nedostajalo, Vinko Marinović je okupio mladu nogometnu selekciju u Trening centru u sklopu priprema za prijateljski meč sa Azerbejdžanom. U novi ciklus mlada selekcija ulazi sa određenim promjenama u sastavu, ali ciljevi ostaju isti, a to je unaprijediti igru i rezulatat.

Okupili smo se da vidimo šta imamo od ovih novih igrača i koje mogućnosti imaju. Pratit ćemo i ostale igrače i dalje jer do marta kada počinju kvalifikacije ima dosta vremena, rekao je selektor Vinko Marinović.

Vinko Marinović

Tokom prošlih kvalifikacija stručni štab je već pravio kostur od mlađih igrača koji će biti okosnica novog sastava mlade reprezentacije.

Imamo kostur ekipe, vidjet ćemo da sada to još izbalansiramo da vidimo koji su igrači koji mogu odgovoriti na postavljene zahtjeve tako da će i meni kao selektoru , ali i igračima biti lakše, zaključio je Marinović.

Besim Šerbečić

Besim Šerbečić na prvom okupljanju novog sastava mlade reprezentacije kaže da mu je žao što se u prošlim kvalifikacijama nisu plasirali na Evropsko prvenstvo, te dodaje da im uvijek nedostaje ono malo. Što se naredne utakmice tiče, kaže da ne znaju puno o protivniku.

Ovo nam je prvi korak i moramo se dobro pripremiti za tu utakmicu jer nam je dobar start uvijek bitan, kaže Šerbečić.

Mlada selekcija u pondjeljak,19. ovog mjeseca igra prijateljski meč protiv Azerbejdžana i nadamo se da će ovo biti početak sjajnih igara izabranika Vinka Marinovića. (N. Glibo)