U nedjelju na Bilmišću humanitarna utakmica za Almina Gazića: Dolazak potvrdili: Bolić, Šabić, Škoro, Maletić, Grujić, Tuka…

U nedjelju 30. septembra od 19:00 sati u dvorani na Bilmišću u Zenici biće odigrana humanitarna utakmica pod nazivom “Igramo za život, igrajmo za Almina”.

Humanitarna, odnosno, revijalna utakmica, biće odigrana radi oboljelog Almina Gazića iz Zenice, kome su hitno potrebna sredstva kako bi pobijedio tešku bolest. Grupa ljudi, na čelu sa bivšim nogometašem Aldinom Džidićem, predsjednikom MNK “Calp” Safetom Kubatom, te Fikretom Fejzić-Saliji, ispred nevladine organizacije odlučili su da pokrenu ovu humanu akciju, koja će biti začinjena nogometnom utakmicom u kojoj će igrati MNK “Calp” iz Zenice protiv ekipe “Humanih zvijezda”.

Kako su nam potvrdili organizatori, svoj dolazak na ovu manifestaciju potvrdili su: Elvir Bolić, Nermin Šabić, Senad Brkić, Vitomir Paškalj, Enes Mešanović, Darko Maletić, Vladan Grujić, Senad Repuh, Amel Tuka, Jasmin Ligata…

Sama imena garantuju, da svi oni koji dođu na Bilmišće, pored kupovine ulaznice u iznosu 5 KM, koja će biti namijenjena za liječenje Almina Gazića, moći će vidjeti i dobar nogomet.

Zeničani su mnogo puta već dokazali koliko su velikog srca, tako da je i ovo prilika da se zajedničkim snagama pomogne u spašavanju jednog mladog života, odnosno oca dvoje djece i bivšeg sportaša.