Dino Mustafić najbolji reditelj festivala FIAT u Podgorici

Bh. reditelj Dino Mustafić, jednoglasnom odlukom žirija osvojio je nagradu za najbolju režiju na 33. festivalu internacionalnog alternativnog teatra (FIAT) 2018 u Podgorici.

Nagrada je dodijeljena za rad na predstavi “Majka i dijete” u produkciji M.A.M. Foundation of Contemporary Art iz Tirane, navodi se u saopštenju.

“Nagrada se dodjeljuje zbog cjelovitosti autonomnog koncepta koji ostvaruje uz minimalna sredstva, a bogatom rediteljskom imaginacijom. Bura emocija koja se rađa u odnosu majke i sina sa tačnim i efektnim mizanscenskim rješenjima čine rediteljsku estetiku avangardnom“, naglašeno je u odluci žirija kojim je predsjedavala koreografkinja Sonja Vukićević (Srbija) uz glumicu Žanu Gardašević Bulatović (Crna Gora) i reditelja Andreja Cvetanovskog (Makedonija), saopćeno je.

Na festivalu koji je održan od 7. do 16. septembra prikazano je 10 predstava sa veoma ubjedljivim i raznovrsnim estetikama, od koreodrame, preko muzičkog teatra, avangardnih predstava do vizuelnih performansa.

Uz mnoštvo pratećih multimedijalnih programa od filma do književnosti, publika je sa velikim interesom dočekala sve izvedbe koje su igrane na svim pozornicama Podgorice.

(N1)