U fenomenalnoj atmosferi Čelik i Sarajevo podijelili bodove

Derbi susret osmog kola BH telekom premijer lige između Čelika i Sarajeva  završen je neriješeno 0:0. Odličnu atmosferu pred skoro 10.000 gledalaca pokvarili su navijači Sarajeva u 17. minuti kada je glavni sudija Zoran Grbić prekinuo meč zbog ubacivanja baklji i topovskih udara na teren. Susret je nastavljen nakon 20 minuta.

U finišu prvog dijela Čelik je preko Jurine i Livaje propustio prilike da postigne pogodak. U drugom poluvremenu krenula je serija uzbuđenja. U 71. minuti Tatar je pobjegao odbrani Čelika, prevario je Ružića, ali je Bevab zaustavio loptu na putu prema mreži.

Četiri minute kasnije Rahmanović je u odličnoj poziciji, ali je loptu uhvatio Ružić. Tri minuta kasnije ponovo je u prilici Tatar ali je neprecizan.

Finiš utakmice donio je najviše uzbuđenja na terenu. Odbrana Čelika imala je dosta sreće i uspjela je sačuvati mrežu. Prilike da se upišu u listu strijelaca propustili su Dupovac i Ahmetović.

ČELIK je utakmicu počeo u sasatvu: Ružić, Bevab, Dedić, Salčinović, Okić, Karamatić, Livaja, Jamak, Šišić, Miletić, Jurina. (M.P.)